Saltar al contenido

Acte de lliurament de la convocàtoria 2024

La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de Beques i organitza l’acte de lliurament d’aquestes beques als millors projectes presentats.

L’acte de lliurament de Beques Dr. Ferran 2024 s’ha celebrat a la Sala Polvorí del Parador de Tortosa el dijous 23 de maig de 2024 i ha estat presidit per el Sr. Jordi Jordan, alcalde de Tortosa, acompanyat de la Sra. Maria Rosa Ripollès Vicente, presidenta de la Fundació Dr. Ferran.

S’han lliurat dues beques i un accèssit per donar suport econòmic a projectes de recerca en salut. Les beques i l’accèssit són de 3.000 € i 1.500 € respectivament. A aquesta convocatòria de Beques Dr. Ferran 2024 es van presentar sis projectes de recerca.

Els guanyadors han estat els següents:

Beca Dr. Ferran 2024 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Sta. Creu:

«Estudi de tendències del tractament antiagregant i anticoagulant en fibril·lació auricular i els resultats de salut a Catalunya».

La Investigadora principal d’aquest projecte és Clara Beltran Masanés del grup d’investigació GAVINA, i els investigadors col·laboradors són: Zojaina Hernández Rojas, M. Rosa Dalmau Llorca, Carina Aguilar Martín, José Fernández Sáez i Elisabet Castro Blanco.

Beca Dr. Ferran 2024 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 3.000 €, patrocinada per la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara:

“Evaluar la utilidad de la disfunción endotelial medida por Endo-PAT para estratificar el riesgo cardiovascular en pacientes con Lupus Eritematoso Sistémico (Estudio LESEND)».

La investigadora principal d’aquest projecte és Katerine López Gloria del servei de Reumatologia de l’HTVC i els investigadors col·laboradors són: Anna Pàmies Corts, Carlos Tomás Roura, Mariela Uyaguari Morocho i Esther Sauras Colón.

Beca accèssit al segon millor projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 1.500 €, patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA:

“Influència de las actituds i percepcions de les infermeres d’atenció primària en l’avaluació i abordatge de la conducta suïcida: un estudi mixt”. 

La investigadora principal del projecte és Elena Juanós Álvarez de l’hospital de la Santa Creu, i els investigadors col·laboradors són: Georgina Casanova Garrigós, Gerard Mora López, Laia Giné Bertomeu i Paula Martí Millán.

En la primera part de l’acte, s’hi han presentat els resultats dels projectes becats en la convocatòria anterior: beca 2023 per a grup emergent (Noèlia Gallardo Borràs), beca 2023 per a grup d’inici (Olga Casanova Callau) i accèssit 2023 per a grup emergent (Mireia Adell Lleixà).

Com és tradició en aquest acte, un professional sanitari de renom fa una conferència magistral, que enguany ha anat a càrrec de Dra. Cristina Abadia Castelló, cap de servei de Salut Laboral del Consorci Sanitari de Terrassa i terapeuta d’equips i organitzacions i docent col·laboradora de la Fundació GALATEA.

El títol de la conferència ha estat « La salut dels professionals de la salut».

Com a pas a l’acte de lliurament dels ajuts extraordinaris 2024 de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre hi va haver l’actuació a càrrec del coreògraf i ballarí Roberto Olivan.

Finalment, s’ha servit un refrigeri als jardins del Parador de Tortosa.