Saltar al contenido

Resolució de la convocatòria de beques Dr. Ferran 2023

La convocatòria de beques Dr. Ferran 2023 s’ha resolt el dimecres 10 de maig. A final de febrer la Fundació Dr. Ferran va convocar dues beques destinades a donar suport econòmic a projectes d’investigació en salut: una per a un grup de recerca d’inici i una altra per a un grup de recerca emergent de les Terres de l’Ebre.

Entre els set projectes que van concórrer a la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2023, els guanyadors han estat els següents:

Beca Dr. Ferran 2023 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Sta. Creu:

«Macròfags infiltrants de tumor com a marcadors immunes amb valor pronòstic en pacients amb càncer de mama».

La Investigadora principal d’aquest projecte és Noèlia Gallardo Borràs del grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’HTVC, i els investigadors col·laboradors són: Esther Sauras Colón, Montserrat Llobera Serentill, Laura Esteller Garcia, Daniel Mata Cano, Laia Adalid Llansa, Marta Herrero Redondo, Alba Fischer Carles, Alessio Fiorin, Montse Salvadó Piñol, Ana Suñé Martín, Ramon Bosch Príncep i Laia Reverté Calvet.

Beca Dr. Ferran 2023 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 3.000 €,  patrocinada per la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara:

“Evaluar la eficacia del uso del gel energético en las gestantes de bajo riesgo durante el trabajo de parto activo con analgesia epidural».

La investigadora principal d’aquest projecte és Olga Casanova Callau del servei d’Obstetrícia i Ginecologia-Sala de Parts de l’HTVC i els investigadors col·laboradors són: Silvia Martínez Oller, Sara Donderis Berrozpe, Cristina Maria Martin Orue, Elena Soler Benavente, Noelia Alonso Díez, María Royo del Río i Beatriz Gascón Molina.

Beca accèssit al projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 1.500 €,  patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA:

“Simulació clínica ultrarrealista en habilitats no tècniques per a infermeres d’unitats d’atenció intermèdia”. 

La investigadora principal del projecte és Mireia Adell Lleixà de l’hospital de la Santa Creu, i els investigadors col·laboradors són: Francesc Riba Porquet, Sílvia Reverté-Villarroya, Concepción Ceballos Garcia, Marta Ginovart Prieto i Elisa Mulet Aloras.

dsfsa