Saltar al contenido

Resolució de la convocatòria de beques Dr. Ferran 2024

La convocatòria de beques Dr. Ferran 2024 s’ha resolt aquest dimarts 14 de maig. A final de febrer la Fundació Dr. Ferran va convocar dues beques destinades a donar suport econòmic a projectes d’investigació en salut: una per a un grup de recerca d’inici i una altra per a un grup de recerca emergent de les Terres de l’Ebre.

Entre els sis projectes que van concórrer a la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2024, els guanyadors han estat els següents:

Beca Dr. Ferran 2024 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Sta. Creu:

«Estudi de tendències del tractament antiagregant i anticoagulant en fibril·lació auricular i els resultats de salut a Catalunya».

La Investigadora principal d’aquest projecte és Clara Beltran Masanés del grup d’investigació GAVINA, i els investigadors col·laboradors són: Zojaina Hernández Rojas, M. Rosa Dalmau Llorca, Carina Aguilar Martín, José Fernández Sáez i Elisabet Castro Blanco.

Beca Dr. Ferran 2024 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 3.000 €,  patrocinada per la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara:

“Evaluar la utilidad de la disfunción endotelial medida por Endo-PAT para estratificar el riesgo cardiovascular en pacientes con Lupus Eritematoso Sistémico (Estudio LESEND)».

La investigadora principal d’aquest projecte és Katerine López Gloria del servei de Reumatologia de l’HTVC i els investigadors col·laboradors són: Anna Pàmies Corts, Carlos Tomás Roura, Mariela Uyaguari Morocho i Esther Sauras Colón.

Beca accèssit al projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 1.500 €,  patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA:

“Influència de las actituds i percepcions de les infermeres d’atenció primària en l’avaluació i abordatge de la conducta suïcida: un estudi mixt”. 

La investigadora principal del projecte és Elena Juanós Álvarez de l’hospital de la Santa Creu, i els investigadors col·laboradors són: Georgina Casanova Garrigós, Gerard Mora López, Laia Giné Bertomeu i Paula Martí Millán.

Facebook
Twitter
Instagram