Saltar al contenido

Acte de lliurement de la convocatòria 2021

Ahir divendres 25 de novembre, s’ha celebrat l’acte de lliurement de les Beques Dr. Ferran 2021 a la sala d’actes de la seu corporativa de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

L’acte ha estat presidit per la Sra. Mònica Ripoll, 3a tinent d’alcalde de Tortosa, acompanyada del Sr. Joan Nin Cervera, director dels Serveis Territorials de Salut de les Terres de l’Ebre, i del Sr. Ramon Bosch, president de la Fundació Dr. Ferran.

En l’edició d’enguany s’han lliurat dues beques i dos accèssits per donar suport econòmic a projectes de recerca en salut. Les beques i els accèssits són de 3.000 € i 1.500 € cadascun respectivament. Els guanyadors han estat els següents:

Beca Dr. Ferran 2021 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Sta. Creu:

«Uso de la imagen hiperespectral como factor pronóstico de la recaída debido a metástasis a distancia en cáncer de mama.»

La investigadora principal d’aquest projecte n’és Esther Sauras Colón, del grup d’investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’HTVC,

i els investigadors col·laboradors són: Montserrat Llobera Serentill, Valeri Rodriguez Guzmán, Leyre Rodrigo Hernanz, Daniel Mata Cano, Antonio Rizo Barrios, Gustavo Marrero Callicó, Himar Fabelo Gómez, Laura Quintana Quintana, Raquel León Martín, Samuel Ortega Sarmiento, Carlos López Pablo, Marylène Lejeune.

Beca Dr. Ferran 2021 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 3.000 €, patrocinada per l’empresa Alfasigma España:

«La planificació 3D en les cirurgies degeneratives de la columna lumbar.»

L’investigador principal d’aquest projecte n’és José Miguel Molina Márquez, de la unitat de Raquis del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HTVC,

i els investigadors col·laboradors són: Miguel Tena Roig, Julio Nogales López, Éric Barreda Prades, Ester Comellas Miralles, Rubén Viciana Abad, Carlos Ruiz Moliner.

Una beca accèssit de 1.500 € al projecte d’investigació per un grup emergent amb la segona millor puntuació, patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada:

«Disseny i prova pilot d’un instrument d’avaluació de la transferència de pacients crítics en urgències i emergències.»

La investigadora principal n’és Ruth Tortosa Alted de la unitat de Cures Intensives de l’HTVC,

i els investigadors col·laboradors són: Sílvia Reverté Villarroya, Marta Berenguer Poblet, Estrella Martínez Segura, Gaspar Masdeu Eixarch, Inma Lleixà Benet, Rebeca Ferré Felipo, Montserrat Alcoverro Faneca.

Una beca accèssit de 1.500 € al projecte d’investigació per un grup d’inici amb la segona millor puntuació,  patrocinada per l’empresa Agrícola del Camp Santa Bàrbara i el grup Llambrich:

«Valoració de l’impacte de les videotrucades en els familiars de pacients ingressats en una unitat COVID-19 d’atenció intermèdia.»

L’investigador principal n’és Daniel Colprim Galcerdan de la unitat de subaguts/COVID-19 de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús-Tortosa,

i els investigadors col·laboradors són: Mireia Adell Lleixà, Salvador Puchades Barreda, Wendy S. Sarmiento Holguin, Elisa Mulet Aloras, Francesc Riba Porquet.

Com és tradició en aquest acte, un professional sanitari fa una conferència magistral, que enguany ha anat a càrrec del Dr. Fernando Adam Sempere, metge odontòleg i expert en la figura del Dr. Ferran i Clua. El títol de la conferència ha estat «Ferran: La recerca en l’etapa tortosina. Interrogants i controvèrsies científiques o alienes.»

Per concloure l’acte hi va haver l’actuació musical de Arturo Gaya i Sergi Trenzano.