Saltar al contenido

Desenvolupament d’un nou sistema per a l’avaluació quantitativa d’imatges digitals de biòpsia de càncer de mama

El grup de recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’HTVC ha participat en un estudi del laboratori de processament i anàlisi d’imatges microscòpiques del Nałęcz Institut de Biocibernètica i Enginyeria Biomèdica de Varsòvia (Polònia). L’estudi titulat «Sistema per a l’avaluació quantitativa d’imatges digitals de biòpsia de càncer de mama tenyides amb DAB i Hematoxilina (CHISEL)» s’ha publicat a la Scientific Reports.

Aquest estudi presenta un sistema de segmentació i avaluació d’imatges histopatològiques assistides per computadora (CHISEL), un sistema capaç d’avaluar quantitativament mostres de teixit digitalitzades benignes i malignes (càncer de mama) amb tinció nuclear immunohistoquímica.

El sistema utilitza l’aprenentatge automàtic (machine learning) i el processament local recursiu per a eliminar els contorns distorsionats (inexactes). El mètode es va validar utilitzant dos conjunts de dades etiquetades que van demostrar la rellevància dels resultats obtinguts.

El mètode proposat pot aconseguir resultats millors o similars als mètodes d’última generació i es va preparar amb una interfície gràfica fàcil d’usar. A més, es va optimitzar per a utilitzar completament la potència informàtica disponible, al mateix temps que és accessible per als usuaris amb menys recursos dels que necessiten les tècniques d’aprenentatge profund.

Referència de l’estudi:

System for quantitative evaluation of DAB&H-stained breast cancer biopsy digital images (CHISEL).

Roszkowiak L, Korzynska A, Siemion K, Zak J, Pijanowska D, Bosch R, Lejeune M, Lopez C.  

Sci Rep. 2021 Apr 29;11(1):9291. doi: 10.1038/s41598-021-88611-y.