dfsafsadfasfsfasfasdf
Els nous equipaments adquirits amb la subvenció nominativa del Ministeri de Ciència i Innovació al final del 2023 per al pla de millora del Biobanc HTVC, ha permès als investigadors del projecte Emma realitzar noves tècniques de biologia molecular en l’àmbit del càncer de mama a l’HTVC durant el 2024 que anteriorment es realitzava en laboratoris externs. El projecte Emma ha incorporat al banc de material genètic (ADN i ARN) provinent de 247 mostres de tumors primaris de càncer de mama, així com de 152 mostres de ganglis limfàtics amb afectació per metàstasis i de 347 mostres de ganglis limfàtics sense afectació per metàstasis.
Aquest material genètic ha facilitat la realització de nombroses proves de PCR quantitatives, una tècnica per a estudiar l’expressió de gens en diferents condicions. En el marc del projecte Emma, l’equip de recerca ha dut a terme PCR quantitatives d’un total de 120 mostres, amb l’objectiu d’analitzar si existeixen diferències en l’expressió de 8 gens implicats en la regulació del sistema immune i la resposta inflamatòria. Els resultats d’aquests estudis podrien ajudar a identificar biomarcadors rellevants en el pronòstic de les pacients amb càncer de mama.
Aquest avanç situa al Biobanc de Tortosa al nivell d’altres Biobancs nacionals i permet disposar d’aquestes noves tècniques de biologia molecular als diferents grups de recerca de Terres de l’Ebre, afavorint així l’increment en la participació de projectes de recerca.
L’impacte de l’adquisició d’aquesta infraestructura s’ha vist també en l’àmbit assistencial, ja que ha permès incrementar el camp de la patologia molecular amb més capacitat de resolució del diagnòstic i del tractament de diferents neoplàsies.
dsffasdfsaaaaaaaaaaaaaa