Saltar al contenido

La Fundació Dr. Ferran se suma al Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

La Fundació Dr. Ferran se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència.  Aquesta data va ser establert l’any 2015 per l’ONU en la Resolució 70/474/Add.2. i té com a objectiu la igualtat de condicions de les dones i les nenes en l’educació i en el seu rol en la ciència i la tecnologia.

Segons l’ONU, la ciència i la igualtat de gènere són vitals per realitzar els objectius de Desenvolupament Sostenible en l’Agenda 2030 que s’ha marcat l’organització.

Desafortunadament, l’accés de les dones a desenvolupar carreres relacionades amb la ciència segueix tenint moltes barreres. D’acord amb un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat que les estudiants acabin una llicenciatura, un màster i un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18%, 8% i 2%, respectivament. Mentre que la probabilitat pels estudiants masculins és del 37%, 18% i 6%.

És per totes aquestes raons que l’Assemblea General de les Nacions Unides decideix proclamar l’11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència (DiesInternacionals.cat).