Saltar al contenido

Reconeixement de 4 grups de recerca de les Terres de l’Ebre per part de la Generalitat de Catalunya

La convocatòria de Suport a Grups de Recerca (SGR) que convoca la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), dona suport als grups que desenvolupen recerca a Catalunya en les diferents àrees científiques.

En l’última convocatòria SGR-Cat 2021, la Generalitat ha reconegut 4 grups de recerca de la Gerència Territorial de l’Institut Català de Salut a les Terres de l’Ebre dels quals una, a més a més, ha obtingut finançament. Dels 4 grups, un pertany a l’àmbit hospitalari (grup de recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica, PO&B) i està adscrit a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), i tres pertanyen a l’àmbit d’atenció primària i estan adscrits a l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol: el grup d’avaluació d’intervencions en atenció primària (GAVINA), el grup de recerca epidemiològica en ictus des de l’atenció primària (EBRICTUS) i el grup de recerca sobre intervencions en patologia crònica i cuidadors (SensiTEbre).

El grup de recerca PO&B, GAVINA i EBRICTUS s’han revalidat com a grups consolidats, i per primera vegada el grup SensiTEbre ha estat reconegut com a grup emergent.

En aquesta convocatòria el grup GAVINA ha obtingut finançament per un import total de 40.000 euros per als pròxims tres anys.

L’objectiu d’aquest programa és impulsar l’activitat dels grups de recerca i el seu impacte científic, econòmic i social, així com promoure la projecció internacional de la seva recerca. Per tant, els grups acreditats poden tenir accés a presentar-se a un nivell superior de convocatòries, com ara les predoctorals FI i les de doctorats industrials, entre altres.