Saltar al contenido

La Xarxa de Bancs de Tumors de Catalunya estrena nova identitat corporativa i web

LXarxa de Bancs de Tumor de Catalunya (XBTC), que coordina l’IDIBAPS, ha renovat la seva identitat corporativa i web amb l’objectiu de projectar una xarxa més dinàmica i propera en l’ecosistema de la biomedicina i la salut.

Els bancs de tumors son recursos dels centres de recerca en què s’emmagatzemen en condicions òptimes mostres de teixits tumorals de pacients afectats de càncer. En general, és material biològic procedents d’excedents d’intervencions quirúrgiques i de biòpsies. Aquestes mostres es posen a disposició dels investigadors per poder fer els seus projectes de recerca.

L’any 2007, i com a iniciativa del Pla director d’Oncologia de la Generalitat de Catalunya, es va formar la Xarxa de Banc de Tumors de Catalunya. Coordinada per l’IDIBAPS, està formada pels bancs de tumors d’onze hospitals catalans amb l’objectiu de posar a disposició de la comunitat científica una gran col·lecció de mostres de totes les patologies per a la recerca biomèdica. 

Els hospitals que en formen part son: Fundació de Recerca Clínic Barcelona-Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (FRCB-IDIBAPS), Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Hospital del Mar Research Institute–Hospital del Mar, Hospital Universitari Joan XXIII, Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL)–Hospital Universitari de Bellvitge, Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI)–Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP)-Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, Institut de Recerca Sant Joan de Déu (IRSJD)-Hospital Sant Joan de Déu, Institut de Recerca Sant Pau (IIB Sant Pau)-Hospital Santa Creu i Sant Pau, IRB Lleida, Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)-Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El nou web està pensat perquè sigui d’utilitat tant a la comunitat científica d’entitats públiques i de la indústria, a qui l’XBTC ofereix mostres biològiques tumorals i serveis de suport científic i tècnic, com per als donants, que hi trobaran la informació necessària per col·laborar i contribuir a que futurs pacients es beneficiïn dels avenços de la medicina contra el càncer i altres malalties.