Saltar al contenido

Resolució de la convocatòria de beques Dr. Ferran 2020

La convocatòria de beques Dr. Ferran s’ha resolt aquest dimecres 14 d’octubre. A principi de març la Fundació Dr. Ferran va convocar dues beques destinades a donar suport econòmic a projectes d’investigació en salut: una per a un grup de recerca d’inici i una altra per a un grup de recerca emergent de les Terres de l’Ebre.

Entre els cinc projectes que van concórrer a la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2020, els guanyadors han estat els següents:

Beca Dr. Ferran 2020 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Sta. Creu:

«Evaluación de la concordancia entre sistemas de vigilancia y los diagnósticos en atención primaria de la gripe en Cataluña.»

L’investigadora principal d’aquest projecte és Rosa Dalmau Llorca, del Grup d’Investigació GAVINA, i els investigadors col·laboradors són: Carina Aguilar Martín, José Fernández Sáez, Alessandra Queiroga Gonçalves, Ermengol Coma Redon, Emma Forcadell Drago, Josep M. Pepió Vilaubí, Dolores Rodríguez Cumplido, Noèlia Carrasco Querol, Elisabet Castro Blanco

Addicionalment, atesa la qualitat científica del projecte que va aconseguir la segona millor puntuació en les avaluacions en la categoria de grup emergent, el Patronat de la Fundació Dr. Ferran va acordar atorgar una beca accèssit de 1.500 €,  patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA:

«Vivències dels professionals de nova incorporació a la Unitat de Medicina Intensiva de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta durant la pandèmia per la COVID-19: perspectiva dual.»

La investigadora principal n’és Silvia Reverté Villaroya del grup d’investigació de Medicina Intensiva i els investigadors col·laboradors són: Ruth Tortosa Alted i Marta berenguer Poblet.

Aquest any, la beca Doctor Ferran 2020 per a grup d’inici ha quedat desert.

Davant la situació d’excepcionalitat ocasionada per la COVID-19, aquest any l’acte de lliurament d’aquestes beques es farà més endavant amb la presència, únicament, dels investigadors premiats i dels membres de la FF.