Saltar al contenido

Resolució de la convocatòria de beques Dr. Ferran 2022

La convocatòria de beques Dr. Ferran 2022 s’ha resolt el dijous 12 de maig. A principi de març la Fundació Dr. Ferran va convocar dues beques destinades a donar suport econòmic a projectes d’investigació en salut: una per a un grup de recerca d’inici i una altra per a un grup de recerca emergent de les Terres de l’Ebre.

Entre els sis projectes que van concórrer a la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2022, els guanyadors han estat els següents:

Beca Dr. Ferran 2022 al millor projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 3.000 €, patrocinada per la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Sta. Creu:

«Model matemàtic per predir l’inici de la grip estacional a Catalunya.»

La Investigadora principal d’aquest projecte és Elisabet Castro Blanco del grup d’investigació GAVINA, i els investigadors col·laboradors són: Carina Aguilar Martín, M. Rosa Dalmau Llorca, José Fernández Sáez, Alessandra Queiroga Gonçalves, Zojaina Hernández Rojas, Noèlia Carrasco Querol, Clara Prats, Daniel López Codina, Aida Perramon Malavez.

Beca accèssit al segon millor projecte d’Investigació presentat per un grup emergent, de 1.500 €,  patrocinada per l’empresa Química Clínica Aplicada QCA:

“Endrecem la insuficiència cardíaca. Implementació de l’ecografia pulmonar en el seguiment dels pacients amb insuficiència cardíaca des de l’atenció primària. Estudi IC-REPTE.»

La investigadora principal d’aquest projecte és Rosa Caballol Angelats del grup d’investigació SensiTEbre i els investigadors col·laboradors són: Anna Panisello Tafalla, Josep Lluís Clua Espuny, Laura Conangla Ferrin, Marta Faiges Borràs, Angels Pascual Diago, Loubna Yassini Sibari, Maria Ferrer Alvado, Maylin Motelongo Sol, Marcos Haro Montoya, Yoenia Rodríguez Carralero, Neus Escurriola Espuny, Santiago Vicente Altava.

Beca accèssit al projecte d’Investigació presentat per un grup d’inici, de 1.500 €,  patrocinada per l’empresa la empresa Agrícola del Camp Santa Bàrbara i el grup Llambric:

“Avaluació del clima organitzacional en context post COVID en el personal d’infermeria de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta”. 

La investigadora principal del projecte és Cinta Marsá Fadurdo del grup d’investigació en Cures d’Infermeria de Terres de l’Ebre, i els investigadors col·laboradors són: Estrella Martínez Segura, Inka Cuesta Nogales, Silvia Domínguez Martínez, Àngela Francés Motis, Mª Luisa Paniagua Asensio.